موارد موثر بر روی قیمت گذاری زعفران – قسمت اول

زعفران محصولی شگفت انگیز است که برای خرید آن بایستی به خصوصیات بسیاری از آن توجه نمود،‌ عواملی که در قیمت گذاری آن بسیار تاثیر گذار بوده و قیمت نهایی این محصول را تعیین می کنند همراه با دکتر زعفران این عوامل را در دو مقاله ی آتی بررسی خواهیم نمود

کیفیت بافت و رنگ زعفران

ملاک اصلی برای تعیین قیمت و ارزش زعفران روز خرید، کیفیت رنگ،‌بافت و عطرآن است. بهترین راه برای اینکه کیفیت زعفران را بسنجیم تهیه آزمایش رسمی از آزمایشگاه های غذا و دارو است. زعفران داری ترکیباتی است که کیفیت آن با استفاده از آن‌ها تعیین می‌شود. کروسین عامل قدرت رنگ، پیکروکروسین عامل قدرت طعم و سافرانال عامل قدرت بو از مهمترین ترکیبات زعفران است. جالب است بدانید این ترکیبات هر کدام به تنهایی در صورت خالص سازی دارای ارزش بسیار بالایی می باشند که در صورت علاقه مندی به روش های تخلیص و جدا سازی این ترکیبات می توانید پروتکل های ارزشمند جداسازی این ترکیبات را در فروشگاه دکتر زعفران مطالعه نمایید.

پس هر چقدر درصد خلوص این ترکیبات بالاتر باشد، طبیعتاً قیمت و کیفیت زعفران نیز بالاتر است

انواع زعفران در بازار

زعفران دارای انواع مختلفی می باشد که در بازار خرید و فروش می گردد: وقتی از انواع زعفران صحبت میکنیم منظور مدل های مختلف فراوری شده و مربوط به زعفران که در بازار موجود است می‌باشد.

زعفران سرگل – زعفران سوپر نگین – زعفران شبه نگین – زعفران نگین – زعفران پوشال – زعفران دسته یا دختر پیج – گلبرگ زعفران – ریشه زعفران – پیاز زعفران

هر کدام از این مدل ها با توجه به ویژگی هایی که دارند قیمت بخصوصی دارند. برای مثال زعفران سوپر نگین عیار بالاتری دارد و بیشتر برای صادرات زعفران استفاده می‌شود. پس نسبت به سایر انواع زعفران گرانتر است.

محل برداشت و پرورش زعفران

عامل دیگری که بر روی قیمت زعفران تاثیر به سزایی دارد و کارشناسان امر آن را موثر می دانند، محل کاشت و برداشت زعفران است. زعفران گیاهی است که در نقاط مستعد ایران کشت می‌شود اما شرایط آب و هوایی آن منطقه نیز روی کیفیت زعفران، نقش بسزایی دارد.

زعفران گیاهی است به شدت سرما دوست. هر چقدر منطقه‌ای که در آن زعفران کشت می‌شود سردتر باشد عیار زعفران بالاتر می‌رود. برای مثال زعفرانی که در استان همدان کشت می‌شود بسیار با کیفیت تر از شهرهای گرمسیر تری مثل مشهد و… است

.

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: محتوی حفاظت شده
X