مشخصات گیاه شناسی زعفران

زعفران گیاهی از خانواده ی زنبقیان می باشد.

زعفران گیاهی است دائمی و علفی که در اوایل پاییز گل می دهد.زعفران دارای ساقه زیرزمینی مدور، سخت ، گوشتدارو توپری بوده که از پوسته های فیبری قهوه ای رنگی پوشیده شده که کشاورزان به آن اصطلاحا پیاز می گویند. ولی از نظر گیاه شناسی به آن بنه یا کرم می گویند. تعداد گلهای هر بنه 1تا4 عدد بوده و در اوایل آبان تا آذر ماه رشد می نمایند. پوشش گل دارای 3عدد کاسبرگ و 3عدد گلبرگ یک رنگ می باشد که رنگ آنها سوسنی تیره یا بنفش مایل به ارغوانی و همراه با رگه ها و رگبرگهای تیره تر در کلوگاه گل می باشد.

برگهای حقیقی زعفران 5تا11عدد و معمولا همزمان با گل دهی و یا کمی بعد از گل ها از زمین می رویند. طول برگها به 30تا40 سانتیمتر و پهنای آن به 5/1 تا 2 میلیمتر می رسد زعفران ساقه حقیقی ندارد و گلها بصورت منفرد و یا چندتایی می رویند. برگها، برگک و ساقه ی گل دهنده و گاهی گلها به تنهایی در داخل تعدادی غلافهای غشایی بنام کلروفیل محافظت می شوند که از ریشه منشاء می گیرند.

غلافهای غشایی کاتافیل در واقع از 5 تا11 برگهای غشایی ظریف و مشبک تشکیل شده است. تعداد پرچم ها سه عدد و دارای بساک زرد رنگ می باشد که چسبیده به گل وکاتافیل می باشد. خامه، میله باریک و بلندی است به رنگ سفید که از روی تخمدان بیرون آمده و به سه کلاله قرمز عنابی رنگ ختم می گردد که قسمت مورد استفاده زعفران می باشد. پیازهای جدید اغلب بالای پیازهای قبلی و کمتر در اطراف قاعده ی پیاز قبلی بوجود می آید. ریشه های زعفران از قاعده پیازها و از روی دایره محیطی آن می روید و ریشه های زعفران،افشان و کوتاه می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: محتوی حفاظت شده
X