فهرستی از خواص دارویی زعفران

از زمانهای قدیم برای زعفران نیز همچون سایر ادویه ها خواص مختلفی در نظر می گرفتند. امروزه بر مبنای تحقیقات علمی که در ادامه استفاده فراگیر از زعفران در طب سنتی و گیاهی انجام شده، خواص متعدد زعفران و اثربخشی ترکیبات مؤثر آن توجه بسیاری از محققان و دستاندرکاران علم پزشکی را به خود جلب کرده است. از جمله خواص زعفران می توان به این موارد اشاره کرد:
▪ کمک به هضم طبیعی غذا، تقویت کننده معده و ضد نفخ
▪ مسکن، بویژه در درمان دردهای لثه و قولنج
▪ ضد تومور، جمع کننده رادیکالهای آزاد (خاصیت ضد سرطانی)
▪ شادی بخش، درمان دردهای عصبی، آرام بخش، درمان کم خوابی
▪ تقویت کننده حافظه، افزایش دهنده تمرکز، ضد تشنج، افسردگی اسپاسم، آلزایمر و پارکینسون
▪ درمان فشار خون، کاهش کلسترول، درمان کم خونی ناشی از کمبود آهن در دختران، کاهش درصد احتمال بروز بیماریهای قلبی و تصلب شرایین و افزایش سلامت قلب
▪ درمان بیماریهای تنفسی نظیر آسم، سرماخوردگی، سرفه
▪ افزایش جریان خون در شبکیه، درمان اختلالات لکه زرد شبکیه بر اثر پیری
▪ درمان کوفتگی و رماتیسم به صورت استعمال خارجی
▪ درمان بیماریهایی نظیر اسهال خونی، سرخک، بزرگ شدن کبد و طحال و عفونت دستگاه ادراری.
همچنین تحقیقات انجام شده، نشان می دهد که ترکیبات موجود در زعفران در درمان برخی از انواع سرطانها در حیوانات آزمایشگاهی تأثیر داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: محتوی حفاظت شده
X