زمان های مناسب آبیاری در زعفران

زمان های مناسب آبیاری در زعفران

آبیاری زعفران تازه کشت شده :

مدیریت آبیاری در زعفران یکی از مهمترین کارهایی است که باید کشاورز انجام دهد تا بتواند با برداشت خوب به بالاترین عملکرد برسد.در زعفران به خاطر شرایط خاص آن باید زمان های آبیاری را مدیریت کرد وگرنه هم در میزان گل و هم در کیفیت آن موثر خواهد بود.
زمان اولین آبیاری در زعفران در سال کشت بدین ترتیب خواهد بود: بهتر است در هر تاریخی که کشت صورت میگیرد چه در خرداد چه در شهریور قبل و بعد از کشت آبیاری صورت نگیرد چون با توجه به آلودگی های شدید پیاز به کنه و قارچ در صورت آبیاری این آلودگی به شدت افزایش پیدا می‌کند و حتی تا مواقعی به ازبین رفتن کامل مزرعه میانجامد پس سعی کنید از آبیاری در زمان کشت چه در قبل از کشت و چه در بعد از کشت پرهیز کنید.

اولین آبیاری باید با توجه به دمای محیط صورت گیرد البته باید توجه داشت که در سال اول کشت به دلیل اینکه انتظار گل نداریم میتوان زودتر آبیاری را شروع کرد و شاید گفت بهتر است از اوایل مهر ماه آبیاری پیاز های تازه کشت شده را انجام داد.البته ناگفته نماند در صورتی که پیازها آلودگی به کنه دارند بهتر است تا سرد شدن هوا صبر کنید و سپس آبیاری شروع کنید .
در مزارع تازه کشت شده به محض اینکه سطح مزرعه خشک شد و میتوان آنرا سله شکنی کرد حتما اینکار را انجام دهید و در خارج شدن ساقه پیازها از خاک بسیار مهم است چون سال اول است در صورتی که انجام سله شکنی دیر شود و سطح مزرعه خشک شود احتمال دارد بسیاری از پیازهای ریز از خاک خارج نشوند و یک کشت تنک و یا پس و پیش اتفاق خواهد افتاد.
برای مزارع تازه کشت شده به دلیل اینکه گلی نخواهد داشت و اصل این است که به هر نحوی شده فقط پیازها سبز کنند بهتر است آبیاری دوم بعد از بیست روز تکرار شود و در صورتی که بعد این مدت بارندگی رخ نداد و سطح مزرعه خشک شد این آبیاری را تکرار کرد.
در مزارع نوزاد نرم نگهداشتن خاک سطح مزرعه بسیار مهم است و این کار باعث میشود که پیازهای ریز هم به سطح خاک برسند و رشد عادی خود را ادامه دهند و یا پیازهای که به صورت سر پایین کشت شده و بیشتر مواد غذایی ذخیره شده خود را جهت برگشت به سطح خاک مصرف کرده است هم به سطح خاک برسند و از یک سبز یکنواخت و خوب برخوردار شویم.

شاید میتوان گفت مهمترین کاری که میتوان در سال اول انجام داد و تا آخر دوره کشت از منافع آن برخوردار بود سبز یکنواخت و خوب است که یکی از مهمترین عوامل این سبز یکنواخت نرم نگهداشتن سطح مزرعه با نگهداری رطوبت آن میباشد.
در سال اول کشت باید از مهرماه تا زمان سبز کامل هر چند روز یکبار یک آب سطحی و کم مزرعه زعفران را داد. پس سعی کنید در سال اول از آب زعفران کم نکنید چون باعث میشود در سالهای بعد با یک مزرعه تنک و غیر اقتصادی مواجه باشید.
بعد از سبز کامل میتوان آبیاری را کم کرد و با یک آب در اسفند ماه و یک آب هم در اواخر فروردین آبیاری سال اول مزرعه را به پایان برد.
نکته ای مهم و شاید تاثیر گذار در سبز یکنواخت هم میتواند این باشد که از آب اول زعفران سعی کنید در آبیاری از کودهایی همچون اوره فسفات و اسید هیومیک و آهن و عصاره جلبک دریایی استفاده کنید و در تغذیه سال اول در آب آبیاری بیشتر کار کنید چون باعث میشود سبز بهتری داشته باشید.
البته باید این را هم متذکر شد که در زعفران نیاز آبی بالا نیست و فقط این تکرار آبیاری جهت سبز بهتر و کمک به خارج شدن ساقه آن از زیر خاک است و بهتر است آبیاری سبک باشد و خیلی آبیاری سنگین نکنید چون باعث میشود زمین کوبیده شود و بعدا مشکل ایجاد کند
نکته مهم دیگر هم که باید ذکر شود این است که در زمین هایی که خاک آن رسی است و آبیاری در آن احتمال دارد باعث آب ماندگی در کنار پیاز شود و این مشکل باعث پوسیدگی پیاز ها شود پس سعی کنید در این مزارع قبل از کشت با اصلاح خاک اجازه ندهید به خاطر لایه سخت و رسی بودن رطوبت کنار پیازها خیلی زیاد شود و به این دلیل باعث افزایش کنه و قارچ در پیاز شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: محتوی حفاظت شده