
زعفران اضطراب و افسردگی را درمان میکند
افسردگی با نرخ شیوعی برابر با ۲۱ درصد جمعیت کل و در تمام ردههای سنی کشورهای توسعه، یک اختلال جدی در جامعهی امروز است. زعفران به عنوان یک گیاه درمانی، در طب سنتی ایرانی برای افسردگی مورد استفاده قرار میگرفتهاست، بنابراین محققان بر آن شدند که اثربخشی این گیاه را در درمان افسردگی خفیف تا متوسط در یک کارآزمایی بالینی شش هفتهای ارزیابی کنند.
سی بیمار سرپایی بزرگسال که برای افسردگی تحت مصاحبهی بالینی قرار گرفتند، در این آزمایش شرکت کردند. شرکتکنندگان یک رتبهی پایه (حداقل ۱۸) در مقیاس درجهبندی افسردگی همیلتون داشتند. در این آزمایش تک-مرکزیِ دو سو کور، شرکتکنندگان به صورت تصادفی برای یک مطالعهی شش هفتهای انتخاب شدند. افراد حاضر در این مطالعه به دو گروه تقسیم شدند. در گروه یک به شرکتکنندگان یک کپسول زعفران (۳۰ میلیگرم در روز) داده میشد و در گروه دو شرکتکنندگان یک کپسول ایمیپرامین ضد افسردگی (۱۰۰ میلیگرم در روز) دریافت میکردند. نتایج نشان داد که این گیاه در این دوز به اندازهی ایمیپرامین در درمان افسردگی خفیف تا متوسط موثر است.
در مطالعهی دیگری که در مجلهی “پزشکی مکمل و یکپارچه” منتشر شد، ۶۰ شرکتکنندهی بزرگسال مبتلا به اضطراب و افسردگی به صورت تصادفی انتخاب شدند. تعدادی از این افراد دو بار در روز و به مدت ۱۲ هفته یک کپسول زعفران ۵۰ میلیگرمی و تعدادی دیگر کپسول پلاسبو (دارونما) دریافت کردند. پرسشنامهی افسردگی بک (BDI) و پرسشنامهی اضطراب بک (BAI) به عنوان پایه، شش و ۱۲ هفته پس از شروع دارو استفاده شد. پنجاه و چهار شرکتکننده به طور کامل در این آزمایش حضور داشتند. نتایج نشان دادند که در طول ۱۲ هفته، مکمل زعفران در مقایسه با دارونما اثر قابلتوجهی در نمرات BDI و BAI داشت