دستور پخت مربای گیلاس زعفرانی

دستور پخت مربای گیلاس زعفرانی

مربا گیلاس زعفرانی یکی از خوشمزه ترین مرباهای دنیاست که در میان ایرانیان کمتر شناخته شده است،‌در این پست آموزشی دکتر زعفران بر آن هستیم تا شما را با نحوه ی پخت این مربا بیشتر آشنا بسازیم

مواد لازم برای پخت مربای گیلاس زعفرانی

گیلاس قرمز یا سیاه 1 کیلو گرم

شکر 7 لیوان

اسانس وانیل چند قطره

زعفران سابیده شده 4/1 قاشق چای خوری

طرز تهیه ی مربا گیلاس زعفرانی

گیلاس ها را تمیز و برگ های آن را جدا کنید سپس بشویید و با کمک هسته گیر یا چاقو هسته های گیلاس ها را خارج کنید. گیلاس های هسته گرفته را داخل کاسه ای بریزید و لابلای گیلاس ها شکر بپاشید سپس گیلاس ها را به مدت 12 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا آب بیندازند. قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و گیلاس ها را داخل قابلمه بریزید، اجازه دهید مربا آرام آرام بجوشد و غلیظ شود. زعفران سابیده شده را به آن اضافه کنید. سپس وانیل را اضافه و مخلوط کنید، مربا را پس از اماده شدن از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود سپس داخل شیشه تمیزی بریزید و در جای خنک نگهداری کنید.

نکات

در صورتی که از گیلاس صورتی استفاده کنید مربای شما رنگی روشن خواهد داشت و با استفاده از گیلاس سیاه مربای شما رنگی تیره تر خواهد شد.
مقداری از شربت را در قاشقی بریزد، اگر شیره پس از خنک شدن سریع از قاشق نریخت یعنی که شربتش قوام آمده است.
اگر شکر آن کم باشد، قوام نیامده باشد، کاملا پخته نشده باشد باعث کپک زدن مربا می شود.
شکرک زدن معمولاً در مرباها و شیره ها دیده می شود، وقتی مربا یا شیره بیش از حد بجوشد یا آنکه شیرینی آن کم باشد شکرک می زند و برای رفع آن باید در شربت یا مربا کمی آب جوش و مقداری آب لیمو اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند تا شکرک ان از بین برود

بیشتر بخوانید  انواع زعفران و تشخیص زعفران اصل و خالص

گوارای وجودتان

دکتر زعفران

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: محتوی حفاظت شده